Tietoa safareista

Lopen endurosafarit tarjoavat mieleenpainuvia safarielämyksiä Leppäniemen kartanon noin 1.300 hehtaarin metsäalueella. Eritasoisia reittejä on noin 70 km, joista varmasti löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen makuun. Leppoisat reitit ovat hyvä vaihtoehto harrastuksen opetteluun ja haastavammat reitit sopivat kokeneimmille kuskeille hurjempaan menoon. Kerää joukko ystäviä, alan harrastajia tai työkavereita ja tule ajamaan elämyksellinen endurosafari.

Safarialueemme sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Turusta ja Lahdesta. Endurosafareita järjestetään toukokuun 2016 alusta lähtien ympärivuotisesti, talvet säävarauksella, pakkasraja -15°C.

Enduromoottoripyörät
Kalustona ovat 350-kuutioiset Beta enduropyörät. Pyörät ovat nelitahtisia ja helppoja ajettavia, joten niissä on pienet ympäristöpäästöt ja matala ääni.

Ryhmäkoko
Lopen Endurolla on vuokrattavana 11 enduropyörää, tämän lisäksi voi ryhmään tulla omilla pyörillä. Safaripäivän minimiryhmä on Lopen Enduron kalustolla 5 henkilöä tai minimiveloitus 1400 € arkisin. Viikonloppuisin voi tulla yksin tai kavereiden kanssa. Kokoamme pienet ryhmät muihin ryhmiin. 

Yksin tai pienemmällä porukalla tulevat

Jos olisit tulossa yksin tai pienemmällä porukalla kuin 5 henkeä niin kannattaa silti soittaa ja tiedustella. Usein pyöriä jää vapaaksi jolloin on mahdollista päästä mukaan ajamaan meidän kalustolla tai omalla pyörällä.

Oppaat
Kokeneet oppaamme, mm. entinen MM-tason kilpailija Marko Tarkkala on yksi Lopen Enduron oppaista. Mikäli ryhmä koostuu eritasoisista kuljettajista, voidaan se jakaa useampaan osaan. Tällöin ryhmillä on omat oppaansa, jotka valitsevat käytettävän reitin, vaikeusasteen ja ajonopeuden ryhmän tason ja toiveiden mukaan.

Enduroajon perusasioita
Endurossa on muutamia asioita, joita voit ajatuksissa opiskella ennen safarille tuloa.

  • Aja tasaisesti isohkolla vaihteella.
  • Aja seisten. Pyörä kääntyy nopeammin ja monttukohdat sujuvat pehmeämmin.  Tiukoissa kurveissa voit istua, mutta istu edessä.  Eturengas tarvitsee painoa.
  • Pyri pitämään jalat tapeilla.
  • Vältä etujarrun käyttöä varsinkin mutkassa.
  • Luistata kytkintä aina kun haluat tasaista ja sitkeää vetoa, esim. vaikeissa paikoissa ja ylämäissä. Pidä ajon aikana yksi tai kaksi sormea kytkimen päällä.
  • Älä tuijota eturenkaan eteen vaan siirrä katse kauemmaksi yli vaikeiden kohtien.
  • Pidä riittävä välimatka edessä olevaan.  Jos eksyt, niin jää odottamaan opasta.
  • Aja rauhallisesti omaa ajoa.
     

Lisätiedot ja varaukset
Lopen Enduro Oy, Erland Kassari
erland.kassari@lopenenduro.fi
puh. 0400 599 337